VENT Kanalsystem

Hallströms VENT

Hallströms VENT är fjärde generationen cirkulära kanalsystem från Hallströms. Vi har tillverkat kanaler och delar av plåt sedan 1914. Systemet lanserades 1976 under namnet HITAC, då vi började med fabriksmonterade gummitätningar. Sedan dess har våra erfarna medarbetare tillsammans med marknaden ständigt produktutvecklat våra kanalsystem.
D är vår senaste tätning som vi lanserade då kraven på täta system höjdes ytterligare med införandet av täthetsklass D.
Hallströms har ett komplett program, där alla delar tillverkas med en hög och jämn kvalitet av våra drygt 150 anställda i våra fabriker i Nälden och Ås. Hallströms VENT cirkulärkanalprogram omfattar också rör och delar tillverkade i andra material såsom rostfritt, rostfritt syrafast och Magnelis. Ett led i vår helhetssyn är att våra produkter skall vara lättmonterade, vi skall ha ett bra emballage korta leveranstider och hög leveranssäkerhet.

Bygg hållbart med våra produkter

 • Produkterna är miljöbedömda hos Byggvarubedömningen
 • Produkterna är miljöbedömda i Sunda Hus
 • Produkten är listad i husproduktportalen och kan användas i Svanenmärkt byggande.
  The product is listed in the database for buildingproducts that can be used in Nordic Swan Ecolabelled buildings.

 Material

Vi levererar VENT i ett flertal olika material och ytbehandlingar, lämpliga i allt från känslig inomhusmiljö till externa marina miljöer. Läs mer om de olika korrosivitetsklasserna här »

Förzinkad stålplåt

Vårt standardmaterial som är lämpligt i miljöer upp till korrosivitetsklass C3.
Korrosivitetsklass: C3

Magnelis Zm

Magnelis Zm är en metallbeläggning för stål med 3% magnesium. Den noggrant utprövade magnesiumhalten i legeringen ökar korrosionsmotståndet radikalt jämfört med andra rostskyddsbehandlingar. Magnelis Zm ger ett oslagbart skydd och kan i många fall ersätta eftergalvaniserade detaljer, samt i vissa fall även rostfria applikationer. Magnelis Zm är testad och godkänd av Sitac för användning i miljöer upp till korrorsivitetsklass C4. Magnelis Zm kan bearbetas och svetsas på samma sätt som vanliga metallbelagda stålsorter.
Korrosivitetsklass: C4

Rostfritt 1.4301

Är ett austenitiskt rostfritt stål med god härdighet mot korrosion, även höga temperaturer och helt överlägset ferritiska (kromstål) rostfria stål i de flesta applikationer och miljöer.
Korrosivitetsklass: C4

Rostfritt syrafast 1.4404

Är ett molybdenlegerat syrabeständigt rostfritt stål. Korrosionsbeständigheten är mycket god mot allmän korrosion och punktfrätning.
Korrosivitetsklass: C5

Pulverlack

Pulverlack ger en slitstark och lättrengörlig yta lämplig för miljöer med höga hygieniska krav. Den blir estetiskt tilltalande och du kan själv styra över valet av kulör. Pulverlack ger även ett bra extra skydd mot korrosion.


 Tätar i tre steg

Effektiv gummitätning
Hallströms VENT har en gummitätning med tre lameller för effektiv tätning och enkelt montage.

 Bäst i test

Effektiv gummitätning
Hallströms VENT är troligen marknadens tätaste skarvsystem inom allmänventilation. Hallströms VENT ligger 50% under tillåten läckfaktor för täthetsklass D.

 Fakta

 • Dimensioner:  Ø63-Ø1250 mm

 • Täthetsklass:  C/D

 • Toleranser:  EN1506

 • Korrosionsklass:  C3-C5

 • Temperaturer:  EPDM upp till 80°C, Silikon upp till 120°C

 • Ladda ner byggvarudeklaration »

Rör

RÖR

Vi tillverkar spiralfalsade rör i standarddimensioner, lasersvetsade rör och helsvetsade rör i tjockplåt med eller utan fläns. Rören kan levereras med eller utan lock. Alla rör kan levereras i Galv, Rostfritt, Aluzink och i Lackerat utförande. Självklart levererar vi detaljer till samtliga rörtyper.

Ljuddämpare

LJUDDÄMPARE

Vi har ett brett sortiment av ljuddämpare för de flesta typer av ventilationssystem. Allt från utrymmessparande invändiga ljuddämpare för överhörningsreducering, Brandklassade runda och rektangulära ljuddämpare.

Spjäll

SPJÄLL

Ett komplett program av spjäll för avstängning och reglering av luftflödet. Spjällen finns för montage direkt i kanal eller för eftermontering i befintliga anläggningar. Ett stort urval av elektriska ställdon finns från ledande tillverkare som Sauter och Belimo.

Luftdon

LUFTDON

Våra luftdon är dragfria, tysta och utformade för att passa i alla miljöer, från stora dyskanaler till små väggdon. Kombineras med fördel med vårt inklädnadssystem INTERIOR

Ventilation för flerbostadshus

VENTILATION FÖR FLERSBOSTADSHUS

Våra fördelnings och samlingslådor finns i många olika storlekar och anslutningar. Självklart gör vi också kundspecifika lösningar. Vi för även ett sortiment detaljer anpassade för ingjutning och konverterinigsövergångar för anpassning till befintliga anslutningar och äldre standarder.

Kundanpassade system

ANPASSADE SYSTEM

Kanalsystem tillverkade av förzinkad stålplåt med samma prestanda vad gäller täthet och passform. Anpassningen kan t.ex. vara böjar, sadlar, grenrör med längre radie för ett energisnålare system. Även fristående intags- och utblåsningshuvar anpassade efter byggnadens exteriör och läge.

Tillbehör och montage

TILLBEHÖR & MONTAGE

Vi tillverkar en mängd smarta tillbehör, allt från avancerade skräddarsydda intags/avluftstorn, takhuvar, jethättor och regnskydd till smarta kanalstöd, vaggor och andra monteringsdetaljer. Vi har även praktiska hjälpmedel såsom kapbänk och lyfthantag, för smidigt montage och bättre arbetsmiljö.