Nyheter


Jobba med oss!

Vi söker en Transportadministratör

Har du ett starkt intresse för administrativa arbetsuppgifter samt för daglig kundkontakt?
Vi söker nu en Transportadministratör till Hallströms Verkstäders produktionsenhet i Ås. 
Anställningen omfattar en heltidstjänst, 100%. Arbetstiden är i vardagar 07.00-16.00.

Läs mer här »


Produktinfo Cirkulära ljuddämpare

Från 2024 förändrar vi brandklassmärkningen på våra cirkulära ljuddämpare HCF-A, HCF-B, HCF-C och HCF-D som lyder under typgodkännande 0037. Detta för att likställa kommunikationen av klassning på motsvarande sätt som flera av våra kollegor i branschen redan gör. 

Grundmärkningen blir E XX, där E står för Integritet(täthet) och XX redovisas som den tid som utrustningen minst har testats med godkänt resultat. Finns krav på EI XX, där E står för Integritet enligt beskrivning ovan och I betyder Isolering. Då hänvisar vi till gällande monteringsanvisningsanvisning för mer detaljerad information och lämpligt produktval.

Från 2020 finns en gemensamhetstolkning mellan KIWA, RISE och Boverket om att det aldrig får vara mindre än 50 mm i 
skyddsavstånd från ljuddämparens yta till brännbart material eller utrymmande personer. Finns utrymmet går det att välja en ljuddämpare med längre skyddsavstånd redan vid projektering och därigenom få fördelar rent fysiskt och ekonomiskt.


Dysa HJN

Dysa (Jet Nozzle) för luftförsörjning med lång kastlängd och låg ljudnivå. Tillverkad av anodiserat 
aluminium. Justerbart utblåsningsvinkel (±30°). Kan lackeras i valfri RAL-kulör.
Finns i dimensioner: Ø250, Ø315, Ø400 och Ø500.

Läs mer här »


Hallströms rör hos EPD-Norge

Sedan december i fjol har är vårt VENT-system med rör och delar funnits registrerade hos EPD. Nu finns även våra rör publicerade hos EPD Norge. En EPD tas fram på ett standardiserat sätt och skall godkännas innan publicering för att kvalitetssäkra innehållet och minska risken för ”green washing”.

Läs mer här »


VENT-detaljer hos EPD Norge

Sedan december i fjol har är vårt VENT-system med rör och delar funnits registrerade hos EPD. Nu finns vår VENT-detaljer även publicerade hos EPD Norge. En EPD tas fram på ett standardiserat sätt och skall godkännas innan publicering för att kvalitetssäkra innehållet och minska risken för ”green washing”.

Läs mer här »


Ladda bilen i Nälden

Nu kan du ställa bilen på laddning hos oss i Nälden. Det finns två stolpar med fyra stycken Typ 2 uttag på 22 kW. Laddarna är kopplade till Monta och deras app laddas ner i Google Play eller AppStore. Pris: 4 kr/kWh.