Nyheter


Ladda bilen i Nälden

Nu kan du ställa bilen på laddning hos oss i Nälden. Det finns två stolpar med fyra stycken Typ 2 uttag på 22 kW. Laddarna är kopplade till Monta och deras app laddas ner i Google Play eller AppStore. Pris: 4 kr/kWh. 


Vi är nyckelföretag hos UNHCR

Hallströmgruppens julgåva blev i år ett bidrag på 200.000 kronor till UNHCR och deras arbete med att hjälpa människor på flykt i Ukraina. Förutom pengar har vi även tagit fram material (bockat och skurit) till 48 fältkaminer som kommer att svetsas samman av elever på Jämtlands Gymnasium för vidare transport till Ukraina.
Vår gåva till UNHCR gör att vi blir nyckelföretag 2023 och så här skriver UNHCR om nyckelföretag:
Att låsa dörren är inget märkvärdigt för de flesta. Men när du tvingas på flykt låser du dörren och stoppar nyckeln i fickan utan att veta om du någonsin kommer använda den igen. Nyckeln är tryggheten du en gång hade och hoppet om tryggheten du ska få tillbaka, ett hem. Som nyckelföretag är ni inte bara med och hjälper människor på flykt att överleva, er gåva bidrar också till de globala målen för en hållbar framtid.

Vi hoppas att vårt bidrag kan göra skillnad för många!


Miljövarudeklarerade hos EPD

Lagom till Jul kan vi nu berätta att Hallströms system VENT är miljövarudeklarerat hos EPD, The International EPD system.
EPD är en förkortning för Environmental Product Declaration och  miljövarudeklarationen beskriver en produkts miljöpåverkan ur hela dessa livscykel ”från vaggan till graven”.
En EPD tas fram på ett standardiserat sätt och skall godkännas innan publicering för att kvalitetssäkra innehållet och minska risken för ”green washing”.
Nu finns det två EPD för vårt standardsystem VENT Galv att ta del av. Det är en som gäller våra rör samt en som gäller för våra detaljer. Via länkarna nedan kan ni läsa mer och ladda ner PDF-dokument för respektive artikel.

EPD Rör: https://www.environdec.com/library/epd7750
EPD Detaljer: https://www.environdec.com/library/epd7610


Konverteringsnippel 160/150

Visst vet ni att vi har konverteringsnippel/centriska reduktioner för övergång mellan 160/150.
Tidigare har ni varit tvungen att täta 150 änden med tätningsmassa men nu kommer HFC med EPDM-tätning i båda ändarna.
Bra va!


Ny tornbroschyr

Nu kan ni läsa om våra lufttorn och markdelar i vår nya broschyr!

År av produktion och beräkningar har skapat en produkt med låga flödesmotstånd, snygg design och minimalt med underhåll. 
Tornen är konstruerade för att användas inom industri, offentliga lokaler och flerbostadshus. Intagsluften sugs in genom lutande 
lameller framför ett mönstrat nät, nätets konstruktion gör att trycket fördelar sig över hela ytan och luften kan tas in utan onödiga 
hastighetsökningar. Frånluftstornet är konstruerat för att öka lufthastigheten, det för att motverka att förbrukad luft sugs tillbaka in i intaget i de fall där tornen är placerade i närheten av varandra. 
Placeringen är oftast direkt på gjuten platta eller på fästplatta direkt på tak. Normalmontaget sker genom flänsförband. Tornen har ett diskret utseende som smälter väl in i omgivningen. Den hållbara konstruktionen ger trygg transport av luft under många år framöver.

Klicka på bilden för att läsa mer om våra torn.


Kunglig medalj till Nils-Åke Hallström

Idag kommer Nils-Åke Hallström tilldelas Närlingslivsmedaljen som årligen delas ut av Kungliga partriotiska sällskapet på Riddarhuset i Stockholm. Prisutdelare är H.K.H Prins Carl Philip.
Medaljen delas ut för berömvärda individuella insatser inom svensk näringsliv. Som kuriosa kan vi berätta att Nils-Åkes pappa Lennart fick motta samma utmärkelse för precis 30 år sedan.
Motiveringen för medaljen är för en målmedveten utveckling av familjeföretaget i en högteknologisk tid.
Övriga pristagare idag är Knut Knutson från Antikrundan, biltillverkaren Chistian von Koenigsegg, Apoteas VD Pär Svärdson och klädföretagaren Cassandra Rhodin på Mini Rodinis.

Via denna länk kan ni se presentationsfilmen om Nils-Åke »