Nyheter


Film från Öppet Hus

Under Öppet Hus-dagen gjorde Johan Hallström en film som finns att se här!

Vinnare

Vi låter alltid glada Agnes presentera vinnarna i de olika tävlingarna under Öppet Hus i lördags.
Grattis alla vinnare, ni har kontaktats och priserna kommer att skickas ut med post.

TIPSRUNDA
Vinnare av två matchbiljetter till ÖFK-match
Mona Sundin Larsson

Övriga pristagare:
Alf Eliasson
Marianne Lundström
Susanne Folkesson
Aurora Nilsson
Anita Pålsson
Nora Modén
Carina Moden
Lennart Larsson
Zandra Rönnberg

TRÄFFSÄKER - SKOTT MED FOTBOLL
Vinnare av två matchbiljetter till ÖFK-match
Marcus Danielsson

Övriga pristagare:
Viktor Jonsson
Stefan Svensson
Eric Bruce
Peter Englund
Wilmer Nygård
Jonna Johansson

SNÖKANONQUIZ
Vinnare av två matchbiljetter till Jämtland Basket
Sandra Silvander

Så här fungerar vår tvåfärgade skylt i Ås

På vår nya anläggning i Ås har vi monterat en ny typ av skylt med den unika egenskapen att den är blå på dagen men vit när mörkret faller.
Tekniken och skylten är levererad av Focus Neon, ett familjeföretag med 50 års erfarenhet av skylttillverkning.

Skylten består av fristående bokstäver (ljuslådor) som är bestyckade med lysdioder. Bokstäverna/lådorna har sedan försetts med en akrylfront som i sin tur har en hålad vinyl som är printad i vår Hallströms-blå färg. Dagtid upplevs skylten helt som blå enligt logotypen men på natten när lysdiodernas ljus passerar genom de små hålen på fronten tar det vita ljuset över och skylten upplevs som vit.

Skylten är 24 meter lång och 2,1 meter hög. Effekten på skylten är 1093W vilket motsvarar 18 stycken 60W lampor.

På nedanstående bilder ser man hur tekniken fungerar och hur hålen ser ut om man granskar den lite närmare!

Läs mer om Focus Neon här »

Hallströms levererar till SCA:a nya massafabrik

SCA satsar 7,8 miljarder kronor i Östrands massafabrik. Den nya fabriken, som kommer att startas i juni 2018, kommer att bli en fabrik i världsklass när det gäller produktkvalitet, miljö och konkurrenskraft. Det är en av de största industriinvesteringarna i Sverige genom tiderna och den största i Norrland någonsin. SCA Östrand fördubblar sin produktionskapacitet från 430 000 ton till 900 000 ton och får den största produktionslinjen för blekt barrsulfatmassa i världen. Projektet har fått namnet Helios, efter solens gud i den grekiska mytologin. Genom Helios får Timrå och Norrland en massafabrik som i decennier framåt kommer att skapa tillväxt, sysselsättning och välfärd i Norrland. Östrands massafabrik i Timrå kommun producerar idag 430 000 ton blekt barrsulfatmassa. Ungefär hälften används i SCAs egen produktion av hygien- och tryckpapper. Resterande säljs till externa kunder. Efterfrågan på blekt barrsulfatmassa är stor och bottnar bland annat i en växande efterfrågan på tissue (mjukpapper). Östrand producerar också 95 000 ton kemisk termomekanisk massa – CTMP – för bland annat hygien- och förpackningsprodukter.

Vi på Hallströms levererar delar till processventilationen. Systemet byggs av Hallströms i Nälden och tillverkas i aluminium i dimensioner från 630 mm upp till 1600 mm.
Nu har vi satt igång produktionen i Ås

Efter några några år av planering och bygge är nu produktionen i full gång i Åskorset. Lagret är flyttat, säljarna är på plats och det är en fröjd att se de nya lokalerna som nu gått från idé och ritning till en fullt fungerande anläggning. I Ås tillverkar vi våra basprodukter inklusive rör. Med lager i ena änden och tillverkning i den andra får vi kort väg mellan plåtrullen eller plåtbiten till färdig produkt på lagret. Inga interntransporter utomhus, rörlagret 25 meter från maskinerna, enklare skrothantering o.s.v. Vi har byggt så energisnålt som möjligt, uppvärmning med bergvärme, återvinning av kylvatten och returluft, energisnål och verksamhetsanpassad belysning o.s.v. Total yta är ca. 12 500 m. plus ca. 3 000 kvm m skärmtak för utomhuslagring.

Våra anläggningar i Nälden är bra men inte tillräckligt bra för att möta konkurrensen i framtiden. Vi har på en begränsad yta byggt på, byggt ut, rivit och byggt nytt. Nu har vi totalt ca. 20 000 m2 bra lokaler men där ständiga kompromisser gjort att flödet inte är helt optimalt. Ingen mer byggbar mark finns runt verkstäderna. Därför har vi nu tagit nästa steg i vår utveckling.

Kvar i Nälden är vårt huvudkontor med utveckling och konstruktion, allt som inte tillhör våra basprodukter, svetsverkstaden, tillverkning av ljuddämpare, specialavdelningen, Interior laserskärning, stansning m.m.

Flytten innebär nu att vi får tillgång till större lokaler i Nälden och kommer där kunna utveckla nya produkter och kan på så vis bredda vårt produktprogram. Exempel på detta är det nya partikeltransportsystemet Dust, olika brandklassade produkter samt ljuddämpare. Vi planerar även att bygga ett brand och ljudlabb i Nälden när lokaler kommer att finnas tillgängliga. De tunga transporterna genom Näldens samhälle kommer att minska med minst 60-70 %

Genom detta får även Näldens Värmeindustri tillgång till större och bättre lokaler för sin verksamhet i Nälden.

Flyttfix i Ås

Flyttfix i Ås

Det jobbas och fejas för fullt i vår nya produktionsanläggning i Ås. I helgen har det varit full fart med montering av kök, fix av sanitetsutrymmen, uppmärkning av portar, montering av fler maskiner och allmänt städande. Det börjar se riktigt fint ut i de nya lokalerna och snart är allt i full drift.