Nyheter


En perfekt Bi-syssla

En bi-syssla värdig namnet!

Som många av er vet har jag länge funderat på någon lämplig bi-syssla och nu har jag en lagom intensiv sådan! Utanför entrén i Ås står det nu två stycken fina, matchande bikupor som kommer att ge oss finfin honung längre fram i sommar. Vi på Hallströms har gjort ett medvetet val för miljö och biologiskt mångfald. På det här sättet bidrar vi till att öka antalet bisamhällen i vår närmiljö. Bina bidrar i sin tur till att bevara naturens ekosystem och en stor biologisk mångfald. Vi tänker globalt och agerar lokalt och det är vårt sätt att jobba för en hållbar framtid. 

Utan bin skulle det bli väldigt tomt i frukt- och grönsaksdisken där vi handlar resultatet av binas gratistjänster åt oss! Cirka en tredjedel av maten vi äter har pollinerats av bin och humlor. Bina är hotade på flera sätt. Många olika sjukdomar drabbar tambin. Olika sorters giftiga bekämpningsmedel och miljöförändringar, som att det gamla småskaliga odlingslandskapet försvunnit, slår också hårt mot bin genom att många sorters blommor minskar. Visste du att det kräver 5 miljoner blomsterbesök för att fylla en honungsburk?

Biodlare Nils-Åke Hallström

Vinnare i Hällrace

Hallströms vinnare i årets Hällrace

I tisdags avgjordes årets upplaga av Hällrace, ett motbackelöp i Offerdal, Jämtland. Många namnkunniga löpare gjorde upp om vem som var snabbast till toppen i banan som mäter 3 km och innehåller 250 höjdmeter. Även vi på Hallströms hade ett gäng löpare till start och tillräckligt många för att ta hem det nyinstiftade priset på 2000 kr till det företagslag som hade flest startande i loppet. Priset gick till Hallströms och pengarna skänks till POW - Protect our winters. Läs mer om organisationen här »

På bilden visar Erik Olsson och Tommy Mårtensson upp prischecken.

Ecke Olsson och Tommy Mårtensson med prischecken

Vinnare på mässan!

Vinnare av matchtröja och mysteriet med burken!

Det har nu gått några veckor sedan årets Nordbyggmässa och vi har sedan länge varit skyldiga ett svar på vinnarna av ÖFK-matchtröja samt ÖFK-halsdukar. Tävlingen gick ut på att gissa antalet gummiringar i en glasburk och inte ens vi själva visste hur många det var. Vi tänkte som så att vi räknar efter mässans avslut. Till saken hör att när vi skulle packa ihop på fredagen så var burken borta - stulen! Antagligen var det någon som trodde att det var mysig glasburk med lakritsremmar och därmed kommer vi inte att kunna få reda på antalet. Vi har helt enkelt lottat ut priserna och vinnarna är enligt nedanstående:

  • Matchtröja - Jörgen Szymczak
  • Halsduk - Mats Hage
  • Halsduk - Calle Erixon
  • Halsduk - Mikael Gudmunsson

Grattis till er! Vi kontaktar er för adresser!

P.S Sista bilden där burken är med togs på torsdagen kl. 13.33!

Burken som försvann

Stora byxrör

Stora byxrör till Stockholm

Stora saker på gång i Stockholmsområdet! Vi har specialtillverkat fyra byxrör på kunduppdrag från vår kund Bevego i Älvsjö. Byxrören skall enligt utsago användas vid en tunnelbyggnation i Stockholmsområdet

Foto: Per Danielsson.

Micke i traktorn lastar byxrör i Nälden

Tornleverans till Norge

Leverans till Alvdal i Norge

Mellan Trondheim och Lillehammer ligger Alvdals kommun dit vi nyligen har levererat ett ventilationstorn till en nybyggd skola. Tornet har tillverkats på vår svetsavdelning under vintern och kommer snart att vara i drift. Tornet är levererat av vår återförsäljare Swegon i Norge.

Foto: Jörgen Ludvigsen.

Nordbygg 2018

Tack för besöket!

Nordbygg 2018 är avklarat och vi vill tacka alla er som besökte oss i vår monter! Vi har haft fantastiska dagar på mässan med många spännande och trevliga möten. Vi hoppas att ni hittade spännande produkter som kan hjälpa er i er produktion och tveka inte att höra av er till oss om ni vill veta mer om vårt sortiment. Återigen stort tack!