Nyheter


Cortentorn

Detta gäng Cortentorn står utanför våra lokaler i väntan på transport till Gjövik norr om Oslo. Det är två stycken  tilluftstorn och två stycken frånluftstorn i dimension Ø1250 / Ø630 samt en markdel i mitten.

Tornen är tillverkade i 3 mm Cortenstål. Stålets kemiska sammansättning gör att det efter en tids exponering i utemiljö skapar ett patinaskikt som fungerar som en ytbeläggning för konstruktionen. Efter cirka sex månader är tornen vackert rostbruna och skyddade mot ytterligare rostangrepp.

Hallströms bygger Padelhall i Nälden

Hallströms Verkstäder bygger ny padelhall i Nälden i anslutning till Näldens Värmeindustri. Hallen beräknas stå färdig våren 2021 och innehåller två paddelbanor somt omklädningsutrymmen med toalett och duschar. Hallen kommer att vara öppen för allmänheten.

Som vanligt hade Kommunens politiker synpunkter! Mikael Karlsson (S) och Annika Hansson (S) samt Ulla-Greta Rexner (V) yrkade på avslag med hänvisning till en 50 år gammal detaljplan som inte reviderats de senaste 20 åren, här har kommunen sovit. De flesta paddelhallar och gym finns numera inom industriparker där de passar in i mixen av olika verksamheter.
Kanske dags att ändra på nuvarande detaljplan?

Nils-Åke Hallström


Hallströms HEAT hos Norsk Kylling

I Orkanger sydväst om Trondheim bygger Norsk Kylling en ny anläggning med målsättning att bli "Världens energismartaste produktionsanläggning". Det är en toppmodern produktionsanläggning med energilösningar i  världsklass. Målet är en kraftig minskning av CO²-utsläpp och ett så litet klimatavtryck som möjligt. Bygget påbörjades 2019 och kommer att stå klart under 2021. 
Via vår återförsäljare Swegon i Norge har vi på Hallströms levererat vårt imkanalsystem HEAT till anläggningen. 


Leverans av till- och frånluftstorn till Norge

Stor leverans till Norge

Våra till- och frånluftstorn är populära hos våra kunder i Norge! Denna leverans skall gå till Risenga skole i Oslo. På bilden ett kombitorn i dimension 1250-2000 mm.


Din luft genom våra produkter

Hallströms VENT - en komplett infrastruktur för frisk luft!!

Det har varit en febril verksamhet i röda huset det senaste året och nu kan vi flytta in vår test- och utvecklingsverksamhet i en mer ändamålsenlig miljö. “Mätraketen” är byggd för att göra det enkelt och rationellt att byta testobjekt för mätning av ljuddämpning och alstring av egenljud. Raketen är kopplad till ett efterklangsrum där uppsatta mikrofoner effektivt samlar in data från mätningarna. 

I anslutning till Raketen finns vår brännugn där våra konstruktörer kan mäta värmealstring och värmetålighet i produkter inom imkanaler, ventilation samt skorstenssystem som tillverkas av vårt dotterbolag Näldens Värmeindustri. Utrustningen kommer bland annat att användas när vi utvecklar framtidens skorstenar. Labbet ligger i Nälden och i direkt anslutning till 
vår konstruktions- och utvecklingsavdelning.

John Jonsson, Konstruktions- och projektansvarig är mycket nöjd med den nya labbmiljön och kan nu snabbt och rationellt omsätta beräkningar till faktiska tester med snabbt resultat.

95 år tillsammans!

Tack Lars och Pelle för era 95 år på Hallströms!

95 år går fort! Det vi och det vet även Lars Nordqvist och Pär Ekström. Efter tillsammans 95 år på Hallströms går nu duon vidare mot egna sysslor och ett förhoppningsvis skönt liv som pensionärer. Lars har varit oss trogen i 48 år och började sin anställning 1970. Året efter kom "Pelle" till Hallströms och har totalt gjort 47 år hos oss. Tillsammans har de samlat på sig en enorm refarenhet och har genom åren tillverkat tusentals rördelar. 

Hallströms och alla arbetskamrater önskar er en fantastisk tid som pensionärer!

Nils-Åke Hallström med familj

Lars och Pelle