Nyheter


Leverans av till- och frånluftstorn till Norge

Stor leverans till Norge

Våra till- och frånluftstorn är populära hos våra kunder i Norge! Denna leverans skall gå till Risenga skole i Oslo. På bilden ett kombitorn i dimension 1250-2000 mm.


Din luft genom våra produkter

Hallströms VENT - en komplett infrastruktur för frisk luft!!

Det har varit en febril verksamhet i röda huset det senaste året och nu kan vi flytta in vår test- och utvecklingsverksamhet i en mer ändamålsenlig miljö. “Mätraketen” är byggd för att göra det enkelt och rationellt att byta testobjekt för mätning av ljuddämpning och alstring av egenljud. Raketen är kopplad till ett efterklangsrum där uppsatta mikrofoner effektivt samlar in data från mätningarna. 

I anslutning till Raketen finns vår brännugn där våra konstruktörer kan mäta värmealstring och värmetålighet i produkter inom imkanaler, ventilation samt skorstenssystem som tillverkas av vårt dotterbolag Näldens Värmeindustri. Utrustningen kommer bland annat att användas när vi utvecklar framtidens skorstenar. Labbet ligger i Nälden och i direkt anslutning till 
vår konstruktions- och utvecklingsavdelning.

John Jonsson, Konstruktions- och projektansvarig är mycket nöjd med den nya labbmiljön och kan nu snabbt och rationellt omsätta beräkningar till faktiska tester med snabbt resultat.

95 år tillsammans!

Tack Lars och Pelle för era 95 år på Hallströms!

95 år går fort! Det vi och det vet även Lars Nordqvist och Pär Ekström. Efter tillsammans 95 år på Hallströms går nu duon vidare mot egna sysslor och ett förhoppningsvis skönt liv som pensionärer. Lars har varit oss trogen i 48 år och började sin anställning 1970. Året efter kom "Pelle" till Hallströms och har totalt gjort 47 år hos oss. Tillsammans har de samlat på sig en enorm refarenhet och har genom åren tillverkat tusentals rördelar. 

Hallströms och alla arbetskamrater önskar er en fantastisk tid som pensionärer!

Nils-Åke Hallström med familj

Lars och Pelle

En perfekt Bi-syssla

En bi-syssla värdig namnet!

Som många av er vet har jag länge funderat på någon lämplig bi-syssla och nu har jag en lagom intensiv sådan! Utanför entrén i Ås står det nu två stycken fina, matchande bikupor som kommer att ge oss finfin honung längre fram i sommar. Vi på Hallströms har gjort ett medvetet val för miljö och biologiskt mångfald. På det här sättet bidrar vi till att öka antalet bisamhällen i vår närmiljö. Bina bidrar i sin tur till att bevara naturens ekosystem och en stor biologisk mångfald. Vi tänker globalt och agerar lokalt och det är vårt sätt att jobba för en hållbar framtid. 

Utan bin skulle det bli väldigt tomt i frukt- och grönsaksdisken där vi handlar resultatet av binas gratistjänster åt oss! Cirka en tredjedel av maten vi äter har pollinerats av bin och humlor. Bina är hotade på flera sätt. Många olika sjukdomar drabbar tambin. Olika sorters giftiga bekämpningsmedel och miljöförändringar, som att det gamla småskaliga odlingslandskapet försvunnit, slår också hårt mot bin genom att många sorters blommor minskar. Visste du att det kräver 5 miljoner blomsterbesök för att fylla en honungsburk?

Biodlare Nils-Åke Hallström

Stora byxrör

Stora byxrör till Stockholm

Stora saker på gång i Stockholmsområdet! Vi har specialtillverkat fyra byxrör på kunduppdrag från vår kund Bevego i Älvsjö. Byxrören skall enligt utsago användas vid en tunnelbyggnation i Stockholmsområdet

Foto: Per Danielsson.

Micke i traktorn lastar byxrör i Nälden

Tornleverans till Norge

Leverans till Alvdal i Norge

Mellan Trondheim och Lillehammer ligger Alvdals kommun dit vi nyligen har levererat ett ventilationstorn till en nybyggd skola. Tornet har tillverkats på vår svetsavdelning under vintern och kommer snart att vara i drift. Tornet är levererat av vår återförsäljare Swegon i Norge.

Foto: Jörgen Ludvigsen.