Nyheter


Cortentorn

Detta gäng Cortentorn står utanför våra lokaler i väntan på transport till Gjövik norr om Oslo. Det är två stycken  tilluftstorn och två stycken frånluftstorn i dimension Ø1250 / Ø630 samt en markdel i mitten.

Tornen är tillverkade i 3 mm Cortenstål. Stålets kemiska sammansättning gör att det efter en tids exponering i utemiljö skapar ett patinaskikt som fungerar som en ytbeläggning för konstruktionen. Efter cirka sex månader är tornen vackert rostbruna och skyddade mot ytterligare rostangrepp.

100% eldriven transportbil

Hallströmskoncernen fortsätter att göra miljövänliga investeringar och den senaste i raden är en uppgradering av bilparken med två stycken Renault Kangoo Z.E. Bilarna drivs till 100% av el och har en räckvidd på upp till 32 mil.

Sedan tidigare har Hallströms byggt en produktionsanläggning i Ås som värms av bergvärme. Vi köper 100% ren el av Fyrfasen och som en liten extra kuriosa har 80.000 miljöarbetare anställts när vi för två år sedan placerade två stycken bisamhällen utanför produktionsanläggningen i Ås.

På bilden från vänster: Håkan Sjögren, Inköpsansvarig på Hallströms. Anders Gustavsson, säljare på Bilbolaget samt Nils-Åke Hallström.


Hallströms bygger Padelhall i Nälden

Hallströms Verkstäder bygger ny padelhall i Nälden i anslutning till Näldens Värmeindustri. Hallen beräknas stå färdig våren 2021 och innehåller två paddelbanor somt omklädningsutrymmen med toalett och duschar. Hallen kommer att vara öppen för allmänheten.

Som vanligt hade Kommunens politiker synpunkter! Mikael Karlsson (S) och Annika Hansson (S) samt Ulla-Greta Rexner (V) yrkade på avslag med hänvisning till en 50 år gammal detaljplan som inte reviderats de senaste 20 åren, här har kommunen sovit. De flesta paddelhallar och gym finns numera inom industriparker där de passar in i mixen av olika verksamheter.
Kanske dags att ändra på nuvarande detaljplan?

Nils-Åke Hallström


Hallströms HEAT hos Norsk Kylling

I Orkanger sydväst om Trondheim bygger Norsk Kylling en ny anläggning med målsättning att bli "Världens energismartaste produktionsanläggning". Det är en toppmodern produktionsanläggning med energilösningar i  världsklass. Målet är en kraftig minskning av CO²-utsläpp och ett så litet klimatavtryck som möjligt. Bygget påbörjades 2019 och kommer att stå klart under 2021. 
Via vår återförsäljare Swegon i Norge har vi på Hallströms levererat vårt imkanalsystem HEAT till anläggningen. 


Lediga lokaler i Odenskog

Lediga lokaler i Odenskog

Anpassningsbar kontorslokal på Odenskogsvägen 1 i Odenskog, Östersund. Den ljusa, fräscha lokalen ligger på övervåningen med 
företaget Lasernova  som granne på bottenplan. Gemensam entré med trappa och hiss till övervåningen. Fastigheten uppförd 2008 
och den totala ytan är 430 kvm. 2,5 meters takhöjd i en helt öppen planlösning. Två toaletter varav en RWC. Nyinstallerat pentry 
med micro, induktionsplatta samt diskmaskin. Fiberanslutning. I anslutning till fastigheten finns 10 parkeringsplatser.

UTFÖRANDE
Fastighetsbeteckning: Droskan 3 
Våningsplan: 2 av 2
Antal rum: Anpassningsbart
Planlösning: Öppen som går att anpassa efter hyresgästens behov

TEKNIKS INFORMATION
Uppvärmning: Fjärrvärme (komfortkyla).
Tillgänglighet: Gemensam entré med Lasernova. Trapp eller hiss till övervåning. Parkeringar mot grannfastighet, vissa under tak.

OMGIVNING
Omgivning/natur: Lillsjöns naturreservat ligger endast ett kvarter bort med elljusspår för löpning eller promenad.
Företag i närheten: Ca 5 minuters promenad till Lillänge köpcentrum
Parkeringsmöjligheter: Goda parkeringsmöjligheter i direkt anslutning till lokalen. I kvarteret finns en stor mängd besöksparkeringar samt personalparkering både utvändigt och under tak.
Närservice: Närhet till Lillänge köpcentrum, Restaurang Papegojan och Restaurang Lime.
Kommunikationer: Flera stadsbussar trafikerar området. Tillgänglighet med bil är mycket gott med närhet till påfart/avfart till E14 endast något kvarter ifrån lokalen.
Skyltläge: Mycket gott både på lokalens husfasad mot Odenskogsvägen och Inspektörsvägen.
Vägbeskrivning: Byggnaden ligger i hörnet av Odenskogsvägen/Inspektörsvägen i Odenskog.

Kontakta Nils-Åke Hallström för mer information. Tel 0640-176 18 eller via e-post till nilsake@hallstroms.se.

Ladda ner prospekt »


Nordbygg flyttas till 2022

Nordbygg flyttas till 26-29 april 2022

Nordbygg, som från början skulle ha gått av stapeln i april i år, flyttades i ett första steg fram till hösten men senareläggas nu ytterligare efter nära dialog med Nordbyggs samarbetspartner i bygg- och fastighetsbranschen. Så, vi ses 2022!

Nordbygg är Norra Europas största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och lockar vartannat år runt 50 000 besökare från byggsektorn i Sverige, men även från övriga Skandinavien, Baltikum och Europa.