Nyheter


Hallströms samarbetar med WCR 2019

Under några hektiska veckor i februari och mars 2019 kommer det att arrangeras två stycken Världsmästerskap i Åre och Östersund. Den 5-17 februari avgörs alpina VM i Åre och drygt en månad senare arrangeras VM i skidskytte i Östersund. Dessa två arrangemang kommer att locka tusentals besökare till vår region vilket är fantastiskt roligt och inspirerande. Vi på Hallströms är med som supporter till dessa arrangemang som samlas under WCR - World Championships Region 2019, ett partnerskap och nätverk där medlemmarna delar visionen: VM-regionen Jämtland Härjedalen är världsklass! Affärsidén baseras på att med de två världsmästerskapen som grund utveckla ett unikt gränsöverskridande nätverk, där näringsliv i samverkan med organisationer och offentlighet förstärker hållbar tillväxt och utveckling i VM-regionen. Vi hälsar alla välkomna till Östersund och Åre 2019!

INFO

Alpina VM i Åre »
Skidskytte-VM i Östersund »
World Championships Region 2019 »

Industrinatten 2017

För tredje årets arrangerades Industrinatten i Östersund. Industrinatten Östersund är en kraftsamling för att visa upp regionens industriföretag, och underlätta företagens framtida rekrytering. För ungdomar på väg ut i olika studie- och yrkesval är Industrinatten många gånger den första kontakten med en arbetsmarknad som idag inrymmer en fantastisk bredd av olika yrkesroller och branscher. Hallströms Verkstäder och Nordsamverk deltog och tog under dagen och kvällen emot ca 160 besökare på våra företag. Efter besöken samlades vi i Exercishall Norr för en gemensam mässa där besökarna fick ytterligare en chans att ställa frågor till oss om yrket, arbetsplatsen, arbetsuppgifterna, möjligheter till arbete med mera.

Bilder från Industrinatten »

Bilder från Öppet Hus

En tillbakablick på vårt Öppet Hus bilder hittar du här. Återigen stort tack till er alla som kom och gjorde dagen till en riktig höjdardag!
Klicka på bilden nedan för att komma till bilderna.

Film från Öppet Hus

Under Öppet Hus-dagen gjorde Johan Hallström en film som finns att se här!

Vinnare

Vi låter alltid glada Agnes presentera vinnarna i de olika tävlingarna under Öppet Hus i lördags.
Grattis alla vinnare, ni har kontaktats och priserna kommer att skickas ut med post.

TIPSRUNDA
Vinnare av två matchbiljetter till ÖFK-match
Mona Sundin Larsson

Övriga pristagare:
Alf Eliasson
Marianne Lundström
Susanne Folkesson
Aurora Nilsson
Anita Pålsson
Nora Modén
Carina Moden
Lennart Larsson
Zandra Rönnberg

TRÄFFSÄKER - SKOTT MED FOTBOLL
Vinnare av två matchbiljetter till ÖFK-match
Marcus Danielsson

Övriga pristagare:
Viktor Jonsson
Stefan Svensson
Eric Bruce
Peter Englund
Wilmer Nygård
Jonna Johansson

SNÖKANONQUIZ
Vinnare av två matchbiljetter till Jämtland Basket
Sandra Silvander

Så här fungerar vår tvåfärgade skylt i Ås

På vår nya anläggning i Ås har vi monterat en ny typ av skylt med den unika egenskapen att den är blå på dagen men vit när mörkret faller.
Tekniken och skylten är levererad av Focus Neon, ett familjeföretag med 50 års erfarenhet av skylttillverkning.

Skylten består av fristående bokstäver (ljuslådor) som är bestyckade med lysdioder. Bokstäverna/lådorna har sedan försetts med en akrylfront som i sin tur har en hålad vinyl som är printad i vår Hallströms-blå färg. Dagtid upplevs skylten helt som blå enligt logotypen men på natten när lysdiodernas ljus passerar genom de små hålen på fronten tar det vita ljuset över och skylten upplevs som vit.

Skylten är 24 meter lång och 2,1 meter hög. Effekten på skylten är 1093W vilket motsvarar 18 stycken 60W lampor.

På nedanstående bilder ser man hur tekniken fungerar och hur hålen ser ut om man granskar den lite närmare!

Läs mer om Focus Neon här »