Nyheter


HDR Dysrör

Ett av marknadens effektivaste system för ventilation oavsett storlek på lokalen. Tilluftsdonet är utformat så att en mängd små dysor i kanalen sprider luften jämt i lokalen. Det finns i modellerna - 90°, 180° och full cirkulär 360°. Luften från dysorna blandas effektivt med luften i rummet och ger en effektiv inblandning. Det gör att man kan ha en stor differens mellan tilluft och rumsluft. Den unika utformningen av dysan ger överlägsen kastlängd och låga ljudnivåer. Konstruktionen sparar även energi och miljö genom minskade krav på effekt. Som standard är HDR vitlackerad, RAL 9003, men kan lackeras i valfri färg.
HDR Dysrör finns att ladda ner på MagiCad Cloud tillsammans med flera andra produkter från oss på Hallströms. Läs mer »

Leverans till Bergen

Torn med Ø2,5 meter

Nu har vi ännu en tornleverans på väg mot vårt grannland i väster och denna gång torn med rejäl diameter. Tornen som skall levereras till Bergen i Norge har en diameter på 2500 mm och kommer att vara 6 meter höga, lamellhöjden är 1080 mm. Kapaciteten på tornet i dess utförande är 55000 m³/h. Storleken på tornen gör att de transporteras liggande så att de får plats på en täckt bil. Säljare Mattias Linderström, från Hallströms poserar med lamelltoppen i vår produktionslokal i Nälden.

Utvändig väggkåpa

Väggkåpa

Nu finns vår utvändiga väggkåpa på lager. HUVK är en stilren väggkåpa för utvändigt bruk med lågt flödesmotstånd och bra skydd mot vind och ruskväder. Finns i dimensioner från 125-250 i färgerna svart, grå, vit och tegelröd.
Sök på HUVK i sökfältet uppe till höger för att komma till produkterna.

Padelhall i Nälden

Byggstart

Denna vecka påbörjas bygget av padelhallen i Nälden. EmEss montage är på plats och har börjat resningen av stommen och de närmaste veckorna kommer själva hallen att växa upp. Själva hallen levereras av Llentab (samma företag som levererat huset i Ås). 
När hallen är klar skall banor och omklädningsrum byggas. Vi försöker hålla er uppdaterade under processen.

Nytt kalkylprogram för Interiör

Nu har vi lagt ut det nya kalkylprogrammet för Interiör-systemet. Det är en modernare lösning som i grunden är ganska likt vårt gamla system. Det stora nyheterna i det nya programmet är följande:

  • Starta en kanaldragning mitt på en vägg
  • Möjlighet att lägga två kanaldragningar i samma rum
  • I kalkylen kan man byta mellan 125 mm och 200 mm.

Kalkylprogrammet hittar du här »

Cortentorn

Detta gäng Cortentorn står utanför våra lokaler i väntan på transport till Gjövik norr om Oslo. Det är två stycken  tilluftstorn och två stycken frånluftstorn i dimension Ø1250 / Ø630 samt en markdel i mitten.

Tornen är tillverkade i 3 mm Cortenstål. Stålets kemiska sammansättning gör att det efter en tids exponering i utemiljö skapar ett patinaskikt som fungerar som en ytbeläggning för konstruktionen. Efter cirka sex månader är tornen vackert rostbruna och skyddade mot ytterligare rostangrepp.