Nyheter


Utvändig väggkåpa

Väggkåpa

Nu finns vår utvändiga väggkåpa på lager. HUVK är en stilren väggkåpa för utvändigt bruk med lågt flödesmotstånd och bra skydd mot vind och ruskväder. Finns i dimensioner från 125-250 i färgerna svart, grå, vit och tegelröd.
Sök på HUVK i sökfältet uppe till höger för att komma till produkterna.

Padelhall i Nälden

Byggstart

Denna vecka påbörjas bygget av padelhallen i Nälden. EmEss montage är på plats och har börjat resningen av stommen och de närmaste veckorna kommer själva hallen att växa upp. Själva hallen levereras av Llentab (samma företag som levererat huset i Ås). 
När hallen är klar skall banor och omklädningsrum byggas. Vi försöker hålla er uppdaterade under processen.

Nytt kalkylprogram för Interiör

Nu har vi lagt ut det nya kalkylprogrammet för Interiör-systemet. Det är en modernare lösning som i grunden är ganska likt vårt gamla system. Det stora nyheterna i det nya programmet är följande:

  • Starta en kanaldragning mitt på en vägg
  • Möjlighet att lägga två kanaldragningar i samma rum
  • I kalkylen kan man byta mellan 125 mm och 200 mm.

Kalkylprogrammet hittar du här »

Cortentorn

Detta gäng Cortentorn står utanför våra lokaler i väntan på transport till Gjövik norr om Oslo. Det är två stycken  tilluftstorn och två stycken frånluftstorn i dimension Ø1250 / Ø630 samt en markdel i mitten.

Tornen är tillverkade i 3 mm Cortenstål. Stålets kemiska sammansättning gör att det efter en tids exponering i utemiljö skapar ett patinaskikt som fungerar som en ytbeläggning för konstruktionen. Efter cirka sex månader är tornen vackert rostbruna och skyddade mot ytterligare rostangrepp.

Hallströms bygger Padelhall i Nälden

Hallströms Verkstäder bygger ny padelhall i Nälden i anslutning till Näldens Värmeindustri. Hallen beräknas stå färdig våren 2021 och innehåller två paddelbanor somt omklädningsutrymmen med toalett och duschar. Hallen kommer att vara öppen för allmänheten.

Som vanligt hade Kommunens politiker synpunkter! Mikael Karlsson (S) och Annika Hansson (S) samt Ulla-Greta Rexner (V) yrkade på avslag med hänvisning till en 50 år gammal detaljplan som inte reviderats de senaste 20 åren, här har kommunen sovit. De flesta paddelhallar och gym finns numera inom industriparker där de passar in i mixen av olika verksamheter.
Kanske dags att ändra på nuvarande detaljplan?

Nils-Åke Hallström


Hallströms HEAT hos Norsk Kylling

I Orkanger sydväst om Trondheim bygger Norsk Kylling en ny anläggning med målsättning att bli "Världens energismartaste produktionsanläggning". Det är en toppmodern produktionsanläggning med energilösningar i  världsklass. Målet är en kraftig minskning av CO²-utsläpp och ett så litet klimatavtryck som möjligt. Bygget påbörjades 2019 och kommer att stå klart under 2021. 
Via vår återförsäljare Swegon i Norge har vi på Hallströms levererat vårt imkanalsystem HEAT till anläggningen.