Nyheter


Miljövarudeklarerade hos EPD

Lagom till Jul kan vi nu berätta att Hallströms system VENT är miljövarudeklarerat hos EPD, The International EPD system.
EPD är en förkortning för Environmental Product Declaration och  miljövarudeklarationen beskriver en produkts miljöpåverkan ur hela dessa livscykel ”från vaggan till graven”.
En EPD tas fram på ett standardiserat sätt och skall godkännas innan publicering för att kvalitetssäkra innehållet och minska risken för ”green washing”.
Nu finns det två EPD för vårt standardsystem VENT Galv att ta del av. Det är en som gäller våra rör samt en som gäller för våra detaljer. Via länkarna nedan kan ni läsa mer och ladda ner PDF-dokument för respektive artikel.

EPD Rör: https://www.environdec.com/library/epd7750
EPD Detaljer: https://www.environdec.com/library/epd7610


Konverteringsnippel 160/150

Visst vet ni att vi har konverteringsnippel/centriska reduktioner för övergång mellan 160/150.
Tidigare har ni varit tvungen att täta 150 änden med tätningsmassa men nu kommer HFC med EPDM-tätning i båda ändarna.
Bra va!


Kunglig medalj till Nils-Åke Hallström

Idag kommer Nils-Åke Hallström tilldelas Närlingslivsmedaljen som årligen delas ut av Kungliga partriotiska sällskapet på Riddarhuset i Stockholm. Prisutdelare är H.K.H Prins Carl Philip.
Medaljen delas ut för berömvärda individuella insatser inom svensk näringsliv. Som kuriosa kan vi berätta att Nils-Åkes pappa Lennart fick motta samma utmärkelse för precis 30 år sedan.
Motiveringen för medaljen är för en målmedveten utveckling av familjeföretaget i en högteknologisk tid.
Övriga pristagare idag är Knut Knutson från Antikrundan, biltillverkaren Chistian von Koenigsegg, Apoteas VD Pär Svärdson och klädföretagaren Cassandra Rhodin på Mini Rodinis.

Via denna länk kan ni se presentationsfilmen om Nils-Åke »

Hallströms Padel

Nu har vi öppnat Hallströms Padel på Näldenvägen 40 i Nälden och alla hälsas varmt välkomna. Det finns en singelbana och en dubbelbana och banorna bokas genom appen Playtomic. Ladda ner appen, skapa ett konto och boka den tid du vill spela. Det finns racket att hyra på plats och bollar att köpa. I din bokningsbekräftelse i appen finns koden till dörren och lyset tänds strax innan spel.
P.S. Gymmet har återigen öppnat för besök, dock max fem personer samtidigt i gymmet. Tiden som det har varit stängt kommer att ersättas genom att vi skjuter fram förfallodatum med motsvarande tid.

HDR Dysrör

Ett av marknadens effektivaste system för ventilation oavsett storlek på lokalen. Tilluftsdonet är utformat så att en mängd små dysor i kanalen sprider luften jämt i lokalen. Det finns i modellerna - 90°, 180° och full cirkulär 360°. Luften från dysorna blandas effektivt med luften i rummet och ger en effektiv inblandning. Det gör att man kan ha en stor differens mellan tilluft och rumsluft. Den unika utformningen av dysan ger överlägsen kastlängd och låga ljudnivåer. Konstruktionen sparar även energi och miljö genom minskade krav på effekt. Som standard är HDR vitlackerad, RAL 9003, men kan lackeras i valfri färg.
HDR Dysrör finns att ladda ner på MagiCad Cloud tillsammans med flera andra produkter från oss på Hallströms. Läs mer »

Leverans till Bergen

Torn med Ø2,5 meter

Nu har vi ännu en tornleverans på väg mot vårt grannland i väster och denna gång torn med rejäl diameter. Tornen som skall levereras till Bergen i Norge har en diameter på 2500 mm och kommer att vara 6 meter höga, lamellhöjden är 1080 mm. Kapaciteten på tornet i dess utförande är 55000 m³/h. Storleken på tornen gör att de transporteras liggande så att de får plats på en täckt bil. Säljare Mattias Linderström, från Hallströms poserar med lamelltoppen i vår produktionslokal i Nälden.