Nyheter


Ny tornbroschyr

Nu kan ni läsa om våra lufttorn och markdelar i vår nya broschyr!

År av produktion och beräkningar har skapat en produkt med låga flödesmotstånd, snygg design och minimalt med underhåll. 
Tornen är konstruerade för att användas inom industri, offentliga lokaler och flerbostadshus. Intagsluften sugs in genom lutande 
lameller framför ett mönstrat nät, nätets konstruktion gör att trycket fördelar sig över hela ytan och luften kan tas in utan onödiga 
hastighetsökningar. Frånluftstornet är konstruerat för att öka lufthastigheten, det för att motverka att förbrukad luft sugs tillbaka in i intaget i de fall där tornen är placerade i närheten av varandra. 
Placeringen är oftast direkt på gjuten platta eller på fästplatta direkt på tak. Normalmontaget sker genom flänsförband. Tornen har ett diskret utseende som smälter väl in i omgivningen. Den hållbara konstruktionen ger trygg transport av luft under många år framöver.

Klicka på bilden för att läsa mer om våra torn.


Kunglig medalj till Nils-Åke Hallström

Idag kommer Nils-Åke Hallström tilldelas Närlingslivsmedaljen som årligen delas ut av Kungliga partriotiska sällskapet på Riddarhuset i Stockholm. Prisutdelare är H.K.H Prins Carl Philip.
Medaljen delas ut för berömvärda individuella insatser inom svensk näringsliv. Som kuriosa kan vi berätta att Nils-Åkes pappa Lennart fick motta samma utmärkelse för precis 30 år sedan.
Motiveringen för medaljen är för en målmedveten utveckling av familjeföretaget i en högteknologisk tid.
Övriga pristagare idag är Knut Knutson från Antikrundan, biltillverkaren Chistian von Koenigsegg, Apoteas VD Pär Svärdson och klädföretagaren Cassandra Rhodin på Mini Rodinis.

Via denna länk kan ni se presentationsfilmen om Nils-Åke »

Mycket luft!

Frisk luft och rätt mängd luft är viktigt för oss i våra verksamheter. Nidarvoll skole og Idrettsbygg i Trondheim kommer inom kort att få sin luftväxling med torn tillverkade hos oss på Hallströms i Nälden. I denna leverans är det två tilluftstorn på Ø2500 mm och Ø2000 mm.
Traktor-Micke har parkerat och tagit några bilder samt lastat bilen som strax skall ge sig iväg västerut.

Nordbygg 2022 - tack för att ni kom!

Tack till er alla som besökte vår monter på Nordbygg 2022! Det var hektiska och roliga dagar och kul att se er live igen efter två år av pandemibegränsningar. Mässan var välbesökt och vi gjorde många spännande möten i vår monter. Interiörprogrammet väcker allt som oftast mångas intresse och nyheterna med Elip (VAV-spjäll) samt ljuddämparna var kul att visa för er. Ni har haft några dagar på er att smälta intryck och information nu och tveka inte på att höra av er till oss om ni har några frågor på vårt sortiment. Vi hjälper mer än gärna till med mer information.

Återigen - stort tack för att ni kom på besök!

Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022
Nordbygg 2022

Hallströms Padel

Nu har vi öppnat Hallströms Padel på Näldenvägen 40 i Nälden och alla hälsas varmt välkomna. Det finns en singelbana och en dubbelbana och banorna bokas genom appen Playtomic. Ladda ner appen, skapa ett konto och boka den tid du vill spela. Det finns racket att hyra på plats och bollar att köpa. I din bokningsbekräftelse i appen finns koden till dörren och lyset tänds strax innan spel.
P.S. Gymmet har återigen öppnat för besök, dock max fem personer samtidigt i gymmet. Tiden som det har varit stängt kommer att ersättas genom att vi skjuter fram förfallodatum med motsvarande tid.

HDR Dysrör

Ett av marknadens effektivaste system för ventilation oavsett storlek på lokalen. Tilluftsdonet är utformat så att en mängd små dysor i kanalen sprider luften jämt i lokalen. Det finns i modellerna - 90°, 180° och full cirkulär 360°. Luften från dysorna blandas effektivt med luften i rummet och ger en effektiv inblandning. Det gör att man kan ha en stor differens mellan tilluft och rumsluft. Den unika utformningen av dysan ger överlägsen kastlängd och låga ljudnivåer. Konstruktionen sparar även energi och miljö genom minskade krav på effekt. Som standard är HDR vitlackerad, RAL 9003, men kan lackeras i valfri färg.
HDR Dysrör finns att ladda ner på MagiCad Cloud tillsammans med flera andra produkter från oss på Hallströms. Läs mer »